1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Mejillones gratinados

Mejillones gratinados

Door: marcdepester

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-07-2019

Ingrediënten 4 personen


48 mosselen
4 teentjes look
6 el peterselie (gehakt)
4 el paneermeel
olijfolie
zout (grof)
peper


Mejillones gratinados
Mejillones gratinados

Gegratineerde mosselen als hoofd- of als voorgerecht; super lekker ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C.
-Kook de mosselen in een bodempje olijfolie tot ze opengaan. Giet ze af en bewaar het mosselvocht. Open de schelpen en leg de mosselen in één helft ervan. Schik ze in vuurvaste schaaltjes en besprenkel met wat mosselvocht.
2 Pel en snipper de knoflook. Meng met de peterselie en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Verdeel het mengsel over de mosselen en besprenkel met olijfolie.
3 Zet de schaaltjes 6 tot 8 minuten onder de grill, tot de mosselen een mooi korstje hebben.

Tags

Bron

Libelle



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top