1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Ahtapot Salatasi (Inktvissalade)

Ahtapot Salatasi (Inktvissalade)

Door: marcdepester

  • Turks, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-07-2019

Ingrediënten 4 personen


6 pijlinktvisjes
3 el olijfolie
1 el citroensap
1 teentje knoflook, geperst
zout, versgemalen zwarte peper
2 vleestomaten, ontveld en ontpit, in blokjes
1/2 bosje platte peterselie, fijngeknipt
een paar groene halve groene olijven
2 lente-uitjes, in kleine ringetjes
1 citroen, in partjes


Ahtapot Salatasi (Inktvissalade)
Ahtapot Salatasi (Inktvissalade)

Deze lauwe inktvissalade smaakt heerlijk met een stukje stokbrood, als lunch of als voorgerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pijlinktvisjes schoonmaken: (of laten doen door de visboer)
-de kop voorzichtig lostrekken van de lichaamszak zodat de ingewanden aan kop blijven zitten. Tentakeltjes van de kop lossnijden net onder ogen. Pen verwijderen. Vlies (dat aan binnenkant zit) loswrijven. Lichaamszak en tentakeltjes schoonspoelen en droogdeppen.
-Vlees in ringen of stukjes snijden.
-Water aan de kook brengen en de ringetjes enkele minuten pocheren totdat ze gaar zijn. Als ze te lang gekookt worden, worden ze taai.
-Olijfolie met citroensap, knoflook, zout en peper mengen. Met inktvisstukjes mengen en even laten marineren.
-Tomaten, peterselie, lente-ui en uitgelekte inktvis.
-Met citroen en gehalveerde groene olijven garneren.

Tags

Bron

Wereldsmaken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top