1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Saus
  6. Kalkoendij in Italiaanse saus

Kalkoendij in Italiaanse saus

Door: wilmiewillemse

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-07-2019

Ingrediënten 4 personen


- 500 gram vlees van kalkoendij, in stukjes
- 3 el olijfolie
- zwarte peper en zeezout
- 3 lente uien
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 (tros) tomaten
- 1 st bleekselderij
- 1 aubergine
- 100 ml Italiaanse rode wijn
- 1 el Italiaanse kruiden
- 100 ml kippenbouillon (van 1 tablet)
- 200 gram crème fraîche (of mascarpone)


Kalkoendij in Italiaanse saus
Kalkoendij in Italiaanse saus
Kalkoendij in Italiaanse saus
Kalkoendij in Italiaanse saus
Kalkoendij in Italiaanse saus
Kalkoendij in Italiaanse saus
Kalkoendij in Italiaanse saus
Kalkoendij in Italiaanse saus
Kalkoendij in Italiaanse saus
Kalkoendij in Italiaanse saus
Kalkoendij in Italiaanse saus
Kalkoendij in Italiaanse saus
Kalkoendij in Italiaanse saus
Kalkoendij in Italiaanse saus
Kalkoendij in Italiaanse saus
Kalkoendij in Italiaanse saus

Ik had nog een flinke kalkoendij in de vriezer liggen en daar vond ik dit heerlijke recept bij.
Je kunt dit recept natuurlijk ook met kip maken maar neem dan ook het kippendijvlees, dat is malser dan kipfilet.
Ik heb er pasta bij geserveerd maar het kan ook heel goed met risotto of gewoon met aardappelpuree. Een frisse salade en een lekker Italiaans wijntje erbij maken het feest compleet. Neem gewoon lekker dezelfde wijn die je in het gerecht gebruikt. Wil je liever geen wijn in het gerecht gebruik dan wat meer bouillon.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm de olie in een pan, bestrooi de stukjes vlees met peper en zout en bak ze rondom bruin.
- Voeg de gehakte en fijngesneden ui, lente ui, knoflook, tomaten, bleekselderij en aubergine toe en bak alles aan terwijl je het goed door elkaar schept.
- Voeg de wijn en de Italiaanse kruiden toe en als de wijn warm is de bouillon.
- Stoof dit geheel met het deksel op de pan ongeveer 40 minuten op een klein pitje.
- Voeg op het laatst de crème fraîche toe en meng alles goed door elkaar.

Tags, , , , ,

Bron

Internet. Zelf gemaakt, aangepast en gefotografeerd.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top