1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Italiaanse keuken
  5. Crostini di fegato alla Toscana

Crostini di fegato alla Toscana

Door: hans3333

  • Italiaans, Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-07-2019

Ingrediënten 12 personen


24 plakjes stokbrood, licht geroosterd
500 gr kippenlevers (vliesjes etc. verwijderd)
3 dl Marsala ( bij de slijter niet die kleine kookrommel flesjes uit de super )
Een flinke klont roomboter
10 salieblaadjes
Peper en zout


Verder heb je nodig


Keukenmachine
ruime diepe hapjes pan

Crostini di fegato alla Toscana
Crostini di fegato alla Toscana

Voor echte kippenleverpate liefhebbers , super simpel super smaakvol!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe boter in de pan, laat deze goed bruin worden en doe er de kippenlevertjes en de salieblaadjes bij.
Bak goed aan. Een zwart randje is géen bezwaar.
Doe er een scheut Marsala bij en laat het pruttelen tot de Marsala is veranderd in een stroperig sausje.
Haal de pan van het vuur af en laat het gerecht een beetje afkoelen.
Doe wat boter erbij en maal het met de keukenmachine tot een smeuïge paté. begin met een beetje boter hoe , meer hoe smeuiger maar je verdunt ook de smaak.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Besmeer het geroosterde stokbrood met de paté en serveer op kleine bordjes.

Tags, , ,

Serveertip

Je kunt de pate ook prima even bewaren , doe het in een schaaltje en giet er gesmolten boter over , laat stollen en zet koel weg , dan is het 3 dagen houdbaar .
beetje cranberry compote of wat rode besjes als decoratie en smaak doet wonderen

Bron

Bourgondisch Heerengenootschap €Vrienden van Korsakow€ ©



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top