1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Zoete Worteltjes met Rozijnen

Zoete Worteltjes met Rozijnen

Door: marcdepester

  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-07-2019

Ingrediënten 4 personen


6 wortelen
125 g rozijnen
1 eetlepel maïsolie
80 ml water
1 eetlepel bruine suiker


Zoete Worteltjes met Rozijnen
Zoete Worteltjes met Rozijnen

Een warm bijgerecht uit Afganistan dat ze ginds noemen : Zardak-wa-kishmish 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Was en schrap de wortelen en snijd ze in dunne reepjes.
-Doe het water en de wortelen in een middelgrote Braadpan.
-Doe een deksel op de pan en laat alles 15 minuten koken op middelhoog vuur.
-Voeg dan de rozijnen, de bruine suiker en de olie in de pan; laat nogmaals koken tot de rozijnen en de wortelts zacht zijn. Dit duurt ca. 15 minuten, en het water zou bijna helemaal verdampt moeten zijn.

Tags

Bron

Wereldsmaken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top