1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Dressing voor een stevige salade

Dressing voor een stevige salade

Door: FrankJPSanders

  • Europees, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-07-2019

Ingrediënten 2 personen


Glas Marsala & sinaasappelsap, eetlepel witte wijnazijn, eetlepel scherpe mosterd, 50ml EV olijfolie en 25ml avocado-, pistache-, walnoot- of hazelnootolie, eetlepel honing en peper plus zout.



Ik heb iets mét en tegen Janneke Vreugdenhil. Haar recepten in de NRC hebben altijd iets meesterlijks én een missertje voor mij. En de foto's bij de recepten? Ja, Janneke staat er prominent op maar de gerechten???Nada, niets. Maar inspiratie doe je er altijd mee op. Zo ook deze dressing die het perfect doet bij een maaltijdsalade of bij een bbq salade

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de Marsala met sinaasappelsap en honing tot eenderde in. Meng alle ingredienten en schud goed. Heerlijk over gegrilde groenen bijv. gegrilde halve Little Gem maar ook bij een spinazie salade met geroosterde hazelnoten of walnoten of pistachio's.

Tags, , ,

Serveertip

Wat zachte geitenkaas erdoor of brokjes Pecorino met aalbessen en je hebt een heerlijke maaltijdsalade

Bron

NRC



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FrankJPSanders
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top