Spaghetti met veggie bolognese
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 14-07-2019
Vleesloos deze pasta bolognese die bovendien erg lekker smaakt.....
Ingrediënten 4 personen
320 g spaghetti (droog gewicht)2 rode uien
3 wortelen
2 stengels groene selder
800 g tomatenblokjes
2 teentjes knoflook
1 glas rode wijn
100 g Puy-linzen = groene linzen (gedroogd)
2 laurierblaadjes
kruiden (gedroogde, zoals oregano en basilicum)
2 el olijfolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 519,94 kcal |
Koolhydraten | 82,69 g |
Eiwitten | 18,50 g |
Vetten | 7,61 g |
Bereidingswijze
1 Pel en snipper de uien en de knoflook en fruit ze aan in olijfolie. Snij de wortelen en selderij klein en laat ze meestoven.
2 Blus de groenten met de wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de gedroogde kruiden, de linzen en de tomatenblokjes toe. Laat 30 à 35 rustig stoven op een matig vuur tot de kikkererwten beetgaar zijn.
3 Kook de spaghetti al dente, giet af en serveer met de vegetarische bolognese.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties