1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Pulled Pork uit de Slowcooker

Pulled Pork uit de Slowcooker

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-07-2019

Ingrediënten 4 personen


2 grote Uien
3 á 4 schoudercarbonades
200ml BBQ saus (naar keuze)
Klontje boter

Voor de kruidenrub:
1 eetlepel zout
1 eetlepel zwarte peper (gemalen)
1/2 eetlepel basterdsuiker
1 eetlepel parikapoeder
1 eetlepel knoflookpoeder


Verder heb je nodig


Slowcooker


Heerlijke Pulled prok, zo mals dat hij lekker uit elkaar valt. Lekker op een broodje met sla o.i.d.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Avond van te voren:
Snijd de karbonades in grove stukken en verwijder het bot.
Doe de stukken vlees samen met de kruidenrub in een schaal en masseer de kruiden goed in het vlees.
Dek de schaal af en zet hem voor een nacht in de koelkast.

Dag van bereiding:
Neem de binnenpan uit de slowcooker en zet deze op het gas of kookplaatje. Laat de boter smelten en fuit de gesnipperde uitjes aan.
Zodra de uitjes lekker zacht zijn (niet bruin) voeg je het vlees toe.
Roer het geheel een paar keer goed door. Haal de pan van het vuur en zet hem in de binnenpan van de slowcooker.
Voeg hieraan nog 200ml BBQ-saus toe en roor het geheel nog 1 keer door.
Doe het deksel op de pan en laat hem op de laagste stand in 6 uur gaar worden.
Je kunt het mengsel nu overbrengen in een schaal o.i.d om vervolgens met 2 vorken het vlees uit elkaar te trekken.

Eet smakelijk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van michellestenderdesmit919


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van michellestenderdesmit919
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top