1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Vegan Tandoori

Vegan Tandoori

Door: Chefdaniel

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-07-2019

Ingrediënten 6 personen


1 Ui
4 teentjes Knoflook
450 gram gebroken sperziebonen (Diepvries.)
1 Paprika
3 aardappelen
1 tomaat
1 Winterpeen

1 El Milde paprikapoeder
1 El Kerriepoeder
Citroen of limoensap
1 El Korianderpoeder (Ketoembar.)
1 El Komijnpoeder (Djintan.)
1 Tl Garam massala
1 Tl Geraspte gember of Djahe

500 Ml water
2 El Maizena
Basmati rijst


Verder heb je nodig


Garde
Grote wok of pan
Kleinere pan
Zeef
Spatel
Snijplank
Knoflookpers
Koksmes


Ik wil ook eens kijken of dit lekker is op water basis + maizena

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
- Ontvellen knoflook en ui
- Groenten wassen en snijden
- Doe de aardappels in een pan met koud water en zet op hoog vuur
- Laat 3 minuten koken en daarna zeven
- Doe daarna de wortel in een pan met kokend water en ook 3 minuten laten koken
- Zeef de wortel

Bereiding:
- Kook de rijst zoals vermeld op verpakking
- Kook de bevroren sperziebonen ook zoals vermeld op verpakking
- Fruit de knoflook en ui
- Als je verse gember gebruikt voeg die nu toe
- Voeg de groenten toe
- Zeef de sperziebonen voordat je ze in de pan toevoegt, daarna in de pan toevoegen
- Voeg toe kruiden en specerijen
- Voeg toe de water
- Gebruik een garde voor de maizena met water te mengen
- Voeg toe maizena tot gewenste dikte
- Als je het dikker wilt voeg meer maizena toe

Tags, ,

Serveertip

Bekijk ook eens mijn romige variant:
https://www.smulweb.nl/recepten/1468189/Vegan-romige-tandoori



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chefdaniel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top