1 Ui
4 teentjes Knoflook
450 gram gebroken sperziebonen (Diepvries.)
1 Paprika
3 aardappelen
1 tomaat
1 Winterpeen
1 El Milde paprikapoeder
1 El Kerriepoeder
Citroen of limoensap
1 El Korianderpoeder (Ketoembar.)
1 El Komijnpoeder (Djintan.)
1 Tl Garam massala
1 Tl Geraspte gember of Djahe
500 Ml water
2 El Maizena
Basmati rijst
Garde
Grote wok of pan
Kleinere pan
Zeef
Spatel
Snijplank
Knoflookpers
Koksmes
Ik wil ook eens kijken of dit lekker is op water basis + maizena
Voorbereiding
- Ontvellen knoflook en ui
- Groenten wassen en snijden
- Doe de aardappels in een pan met koud water en zet op hoog vuur
- Laat 3 minuten koken en daarna zeven
- Doe daarna de wortel in een pan met kokend water en ook 3 minuten laten koken
- Zeef de wortel
Bereiding:
- Kook de rijst zoals vermeld op verpakking
- Kook de bevroren sperziebonen ook zoals vermeld op verpakking
- Fruit de knoflook en ui
- Als je verse gember gebruikt voeg die nu toe
- Voeg de groenten toe
- Zeef de sperziebonen voordat je ze in de pan toevoegt, daarna in de pan toevoegen
- Voeg toe kruiden en specerijen
- Voeg toe de water
- Gebruik een garde voor de maizena met water te mengen
- Voeg toe maizena tot gewenste dikte
- Als je het dikker wilt voeg meer maizena toe
Bekijk ook eens mijn romige variant:
https://www.smulweb.nl/recepten/1468189/Vegan-romige-tandoori