1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Antwerpse jonge duifjes

Antwerpse jonge duifjes

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-07-2019

Ingrediënten 4 personen


4 jonge duifjes
100 gr mager spek
250 gr champignons
het sap van 1 citroen
een scheutje jenever
1 kopje water
maïszetmeel
boter


Antwerpse jonge duifjes
Antwerpse jonge duifjes

Een overheerlijk gerecht uit grootmoeders tijd met champignons, jenever en spekjes. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd elke duif in 2 stukken en kruid met peper en zout.
-Smelt boter in een braadpan, kleur de halve duifjes aan beide zijden en haal ze uit de pan.
-Kleur in dit braadvet vervolgens de in schijfjes gesneden champignons en het spek.
-Voeg de halve duifjes weer toe, bevochtig met een kop water en het citroensap en stoof ze onder een gesloten deksel in 25-30 minuten gaar.
-Giet het vocht af, bind de saus met opgelost maïszetmeel, breng de saus op smaak met een flinke scheut jenever en haal haar door een zeef.
-Giet de saus bij de duifjes en laat ze samen eventjes opkoken.
-Serveer met gebakken (nieuwe) aardappelen.

Tags

Bron

Fidonet



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top