Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Kruidenkaas uit de Provence

Kruidenkaas uit de Provence

Door: marcdepester

  • Frans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-07-2019

Ingrediënten 6 personen


4 verse laurierblaadjes
2 eetlepels pittige olijfolie
4 geitenkaasjes (liefst dus cachat)
2 koffielepels vers bonenkruid, fijngehakt
5 eetlepels brandewijn (of cognac)
witte peper van de molen


Kruidenkaas uit de Provence
Kruidenkaas uit de Provence

Lekker tussendoortje of borrelhapje , de kaas moet wel 3 dagen rusten !   In het tijdschrift heette het gerecht € Lou Cachat€. Opzoekingen leren echter dat cachat een wit, cilindervormig vers kaasje uit de Provence is, dat als basis dient voor de zogenaamde fromage fort du Mont Ventoux, die in een aardewerken pot geconserveerd wordt met eau de vie, peper en bonenkruid en daardoor een heel uitgesproken smaak krijgt. Onderstaand recept moet dus eigenlijk fromage fort du Mont Ventoux heten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-in een aardewerken pot bekleed met de in olie gedrenkte laurierblaadjes legt u 3 laagjes verkruimelde geitenkaas, elk bestrooid met bonenkruid en grijze peper van de molen en daarna besprenkeld met 2 koffielepels brandewijn en 1/2 eetlepel olie.
-Druk aan en overgiet met de resterende brandewijn.
-Bedek en laat 3 dagen rusten op een koele plaats.
-Serveer op geroosterd boerenbrood of op stokbrood.

Tags

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top