1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Pulled pork

Pulled pork

Door: Sabine_Gaastra

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-07-2019

Ingrediënten 4 personen


1 varkensnek (procureur) á 1 kg
2 el gerookte paprikapoeder
1 el uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 el zout
1 el bruine suiker
2 tl komijnzaadpoeder
5 el barbecue saus


Verder heb je nodig


Barbecue, aluminium schaal, houtsnippers

Pulled pork
Pulled pork

Pulled pork is letterlijk uit elkaar getrokken varkensvlees. Je laat het vlees eerst heel zacht garen. Waardoor het vervolgens zo mals wordt dat je het zonder moeite met twee vorken uit elkaar kan trekken. Als je een broodje zelf gemaakte pulled pork hebt gegeten wil je nooit meer anders. Dit is op en top ambachtelijk barbecuen. Onderstaand is een makkelijk recept om het zelf eens uit te proberen. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Haal het vlees uit de koelkast. Meng alle droge kruiden met elkaar in een bakje en smeer hier de varkensnek mee in. Leg de varkensnek op een bord, dek af en laat minstens een half uur marineren.
2. Maak ondertussen de barbecue aan en laat op temperatuur komen. Verschuif de hete kolen naar een kant van de barbecue.
3. Leg de varkensnek in een aluminiumschaal en plaats op het gedeelte van de barbecue waar geen kolen onder liggen. Dit noem je het indirecte gedeelte. Strooi wat rooksnippers over het houtskool en sluit de barbecue.
4. Laat de varkensnek ongeveer 4 uur garen en keer om het half uur om. Check om het uur of er nog kolen of rooksnippers bij moeten.
5. Haal de varkensnek van de barbecue en laat minimaal een half uur rusten.
6. Vermeng dan 2 el van het kookvocht met de barbecue saus.
7. Scheur de varkensnek uit elkaar met behulp van 2 vorken en voeg de saus toe.
8. Serveer op broodjes met cole slaw.

Tags,



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top