Pulled pork

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-07-2019
  • Pulled pork

    Pulled pork

    Pulled pork

Pulled pork is letterlijk uit elkaar getrokken varkensvlees. Je laat het vlees eerst heel zacht garen. Waardoor het vervolgens zo mals wordt dat je het zonder moeite met twee vorken uit elkaar kan trekken. Als je een broodje zelf gemaakte pulled pork hebt gegeten wil je nooit meer anders. Dit is op en top ambachtelijk barbecuen. Onderstaand is een makkelijk recept om het zelf eens uit te proberen. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 varkensnek (procureur) á 1 kg
2 el gerookte paprikapoeder
1 el uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 el zout
1 el bruine suiker
2 tl komijnzaadpoeder
5 el barbecue saus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
barbecue, aluminium schaal, houtsnippers

Bereidingswijze

1. Haal het vlees uit de koelkast. Meng alle droge kruiden met elkaar in een bakje en smeer hier de varkensnek mee in. Leg de varkensnek op een bord, dek af en laat minstens een half uur marineren.
2. Maak ondertussen de barbecue aan en laat op temperatuur komen. Verschuif de hete kolen naar een kant van de barbecue.
3. Leg de varkensnek in een aluminiumschaal en plaats op het gedeelte van de barbecue waar geen kolen onder liggen. Dit noem je het indirecte gedeelte. Strooi wat rooksnippers over het houtskool en sluit de barbecue.
4. Laat de varkensnek ongeveer 4 uur garen en keer om het half uur om. Check om het uur of er nog kolen of rooksnippers bij moeten.
5. Haal de varkensnek van de barbecue en laat minimaal een half uur rusten.
6. Vermeng dan 2 el van het kookvocht met de barbecue saus.
7. Scheur de varkensnek uit elkaar met behulp van 2 vorken en voeg de saus toe.
8. Serveer op broodjes met cole slaw.

Laatste reacties

martinoldenburger654 avatar

welke temperatuur moet je aanhouden met de BBQ?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten