Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken

Door: Sabine_Gaastra

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-07-2019

Ingrediënten 4 personen


500 g rundergehakt
1 sjalotje
1 knoflookteen
2 tl gerookte paprikapoeder
2 tl mosterd
1 tl uienpoeder
1 ei
50 g paneermeel
Versgemalen peper en zout


Verder heb je nodig


Barbecue, mengkom, spatel

Zelf hamburgers maken
Zelf hamburgers maken

Je kan hamburgers natuurlijk in iedere supermarkt of bij iedere slager kopen. Maar maak je ze weleens zelf? Zelf hamburgers maken is onwijs makkelijk en nog lekkerder! Dit is een basis recept om zelf hamburgers op de Barbecue te maken. Maak ze af met bijvoorbeeld cheddar of blauwe kaas voor een heerlijk cheeseburger. Of serveer ze met een gebakken eitje, ketchup en een brioche bol. Het is allemaal mogelijk! Eet smakelijk. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak de barbecue aan en laat op temperatuur komen. Verschuif de hete kolen naar een kant van de barbecue.
2. Haal het gehakt uit de koelkast, snipper het sjalotje en snijd de knoflook fijn.
3. Doe het gehakt in een grote mengkom. Voeg hier het gesnipperde sjalotje, de knoflook, gerookte paprikapoeder, mosterd, uienpoeder, ei, paneermeel, peper en zout aan toe.
4. Meng het gehakt goed met de kruiden. Vorm hamburgers van het gehakt en leg ze op een bakpapiertje op een plank of bord.
5. Leg dan de hamburgers eerst op het directe gedeelte van de barbecue, dit is het gedeelte waar de kolen onder liggen. Dat is het warmst. Dit doe je om de hamburgers eerst te schroeien.
6. Grill de hamburgers ongeveer 2 minuten aan elke kant op het directe gedeelte.
7. Verschuif de burgers dan naar het indirecte gedeelte en bak ze hier nog eens 2 minuten per kant op.

Tags,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top