Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Schug (Pasta van Groene Pepertjes)

Schug (Pasta van Groene Pepertjes)

Door: marcdepester

  • Arabisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-07-2019

Ingrediënten 4 personen


4-5 verse groene chilipepers (jalapenos, Serranos, Anaheims, poblanos of andere)
1 theelepel zwarte peperkorrels
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel karwijzaad
1/2 theelepel gemalen kardemom
1 grote bos grof gehakte verse koriander
4 knoflookteentjes, fijngesneden
olijfolie
snuifje zeezout


Tags

Schug (Pasta van Groene Pepertjes)
Schug (Pasta van Groene Pepertjes)

Schug is een van de meest populaire kruidenmengelingen in de Jemenitische keuken. Het is een vurige, kruidige groene saus met koriander, chilipepers, knoflook, kruiden en zout. Roer het in soepen, stoofschotels en sauzen, doe een beetje op warm pitabrood, of serveer het met gegrilde biefstuk voor een kruidige, pikante smaakexplosie.  Dit recept is goed voor een klein kommetje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwijder de zaden en nerven uit de chilipepers en hak ze fijn in een keukenrobot.
-Toast de zwarte peperkorrels, het karwijzaad en het komijnzaad in een Koekenpan op een hoog vuur. Ze moeten geurig worden en beginnen te springen.
-Stamp ze tot een pasta in een vijzel.
-Vermaal de gehakte chilipepers, gemalen kruiden, kardemom, koriander en knoflook in een keukenrobot (of gebruik een vijzel) tot alles goed gemengd is.
-Voeg het zout en genoeg olijfolie toe om er een pasta van te maken en blijf mengen tot de saus op pesto lijkt.

-Afgedekt in de koelkast bewaren. Blijft enkele dagen goed.

Tags

Bron

Wereldsmaken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top