Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Caribische keuken
  5. Kothanbiri Havaadhu (Koriander-Currypoeder)

Kothanbiri Havaadhu (Koriander-Currypoeder)

Door: marcdepester

  • Caribisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-07-2019

Ingrediënten 10 personen


300 g korianderzaad
150 g venkelzaad
100 g komijnzaad
500 g gedroogde chilipepers
50 g peperkorrels
50 g kaneel
50 g kardamompeulen
25 g kruidnagel
20 g kurkumapoeder (geelwortel)


Kothanbiri Havaadhu (Koriander-Currypoeder)
Kothanbiri Havaadhu (Koriander-Currypoeder)

Curry's zijn een geliefd gerecht in de Maldiven. Dit op koriander gebaseerd geroosterd kerriepoeder of kothanbiri havaadhu is een mix van kruiden, die eerst in een droge hete pan werd geroosterd en vervolgens vermalen tot een fijn poeder. Geschikt voor viscurry's, kipcurry's en zelfs vegetarische curry's. Dit recept is goed voor 1,2 kg huisgemaakte kruiden . Bewaren in een afgesloten pot .

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Alle ingrediënten mengen.
Ze in een grote wok héél langzaam goudbruin roosteren.
Tot poeder vermalen.

Tags

Bron

Aishath Shakeela: Classical Maldivian Cuisine €" Vertaling Wereldsmaken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top