Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Stevige macaronigratin

Stevige macaronigratin

Door: marcdepester

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-07-2019

Ingrediënten 4 personen


400 g macaroni
zout
nootmuskaat
enkele druppels truffelolie
1 eetlepel olijfolie
60 g boter
6 dl halfvolle melk
60 g bloem
4 witte pensen
60 g geraspte comté
zwarte peper


Stevige macaronigratin
Stevige macaronigratin

Heerlijk Italiaans macaroni gerecht met truffelolie , bechamelsaus, witte pens en comté kaas, waardoor het een Franse touch krijgt .

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Snijd de pensen in plakken. Bak ze kort aan in een pan met wat olijfolie. Haal van het vuur.
-Kook de macaroni beetgaar in een grote kookpot met kokend gezouten water.
-Laat de pasta uitlekken.
-Laat boter smelten in een kookpot en voeg in één keer de bloem toe. Meng met behulp van een spatel en giet er de warme melk bij. Kruid met nootmuskaat, roer en laat koken tot de saus indikt.
-Meng ten slotte de pasta met de bechamelsaus.
-Voeg enkele druppels truffelolie toe en doe er ook de pensen bij.
-Schep het geheel in een Ovenschaal.
-Bestrooi met geraspte kaas en zet een tiental minuten in de oven.

Tags

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top