Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gebakken zeetong met groene groenten

Gebakken zeetong met groene groenten

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-07-2019

Ingrediënten 4 personen


Groenten:
- 100 g erwten (vers of diepvries) en 100 g fijne prinsessenbonen
Kappertjesolie:
-8 g kappertjes • 15 cl extra vierge olijfolie • 1 teentje knoflook • handvol bladpeterselie • peper • zeezout
Puree:
- 1 kg polderaardappelen
- 8 g boter
Saus:
-15 cl kalfsjus
Zeetong:
-4 zeetongfi lets (± 350 g/stuk) • peper • zeezout Afwerking: 10 appelkappers • rode-bietenscheuten (of scheuten naar keuze)


Gebakken zeetong met groene groenten
Gebakken zeetong met groene groenten

Mooie presentatie en super lekker deze noordzeefilets met puree, saus en groentjes

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Groenten:
-breng een pot gezouten water aan de kook en blancheer de erwten en de prinsessenbonen apart tot ze beetgaar zijn. Laat ze daarna schrikken onder koud water.
Kappertjesolie:
- mix de kappertjes samen met de olijfolie, de knoflook en de bladpeterselie tot een gladde massa. Kruid af met peper en zeezout.
Puree:
-kook de aardappelen gaar in gezouten water en stamp ze tot een grove puree. Voeg de boter toe en kruid af met zeezout en peper.
Saus:
-breng de kalfsjus aan de kook en laat inkoken tot een glad sausje.
Zeetong:
-laat de boter bruin worden in een antikleefpan en bak de tongen gedurende 4 minuten per kant. Kruid elke kant met peper en zeezout.

Afwerking:
-lepel de puree op de borden en plaats er de tongfilets op.
-Dresseer de groenten langs de vis.
-Werk af met de kappertjesolie, kalfsjus, enkele appelkappers en de scheuten.

Tags

Bron

Vlan - libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top