Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Mexicaanse Quinoa Salade Bowl

Mexicaanse Quinoa Salade Bowl

Door: QuinoaHolland

  • Mexicaans, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-07-2019

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten quinoa bowl:
300 gram quinoa (ongeveer 75 gram per persoon)
1 paprika
6 cherry tomaten
1 avocado
1 klein blikje maïs
1 klein blikje rode kidney bonen
1 oranje zoete aardappel
1 rode ui
ijsbergsla (klein voorgesneden zakje)
verse koriander
olijfolie

Ingrediënten dressing:
halve limoen
1 tl ahornsiroop (maple sirop)
1 tl balsamico
1 el olijfolie

Extra:
nacho's als topping


Verder heb je nodig


2 grote (salade)kommen
ovenschaal (met bakpapier)

Mexicaanse Quinoa Salade Bowl
Mexicaanse Quinoa Salade Bowl

Ik houd erg van quinoa en Mexicaans eten, maar het liefst wel makkelijk, gezond en het vegetarisch. Bowls zijn nu super trendy en hartstikke leuk om zelf te maken als bijvoorbeeld lunch. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stap 1. Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Ik gebruik een ovenplaat met bakpapier, maar je kan ook een ingesmeerde Ovenschaal gebruiken. Bestrooi de blokjes met olijf olie en cajun kruiden en stop ze 25 minuten in de oven.

Stap 2. Breng ondertussen de quinoa aan de kook met dubbel zoveel water en kook in ongeveer 12 minuten gaar. Laat de quinoa daarna afkoelen.

Stap 3. Spoel de mais en bonen af met koud water en laat uitlekken. Snijd de cherry tomaten door de helft, de paprika en ui in blokjes, de koriander fijn en de avocado overdwars in reepjes.

Stap 4. Meng de ingredienten voor de dressing in een aparte kom.

Stap 5. Verdeel de ijsbergsla over de kommen en schep de quinoa er overheen. Top beide quinoa bowls af met de groente,fijn gesneden koriander en de dressing.

Tags, , , , ,

Serveertip

Bestrooi met verkruimelde nachos voor extra bite. Eetsmakelijk!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van QuinoaHolland
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top