Kip Ketjap uit de Slowcooker
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Heerlijk om 's morgens de slowcooker aan te zetten en 's avonds te kunnen eten. Zeker bij warm weer als je geen zin hebt om te koken. Beetje rijst er bij en smullen maar.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr kipdijfilet1,5 - 2 tl sambal manis
8 el ketjap manis
2 el vers geraspte gember
1,5 tl ketoembar
1,5 tl Chinees 5 kruidenpoeder
Scheut sesamolie
5 á 6 tenen knoflook, geraspt
1 rode ui
Zak Japanse wokgroenten (400 gr)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 390,84 kcal |
Koolhydraten | 23,76 g |
Eiwitten | 25,92 g |
Vetten | 20,56 g |
Bereidingswijze
1. Roer alle ingrediënten de avond van te voren goed door elkaar en zet in de koelkast gezet, is lekker voor de smaak.
2. De volgende dag voor 6 uur op Low.
3. Bindt het met een maïzenapapje om het iets dikker te maken.
Bron
Marike's Foodblog (Facebook)