1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Bloemkoolsteak met garam masala en groene kruiden

Bloemkoolsteak met garam masala en groene kruiden

Door: Sabine_Gaastra

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-07-2019

Ingrediënten 4 personen


2 kleien bloemkolen of 1 grote bloemkool
2 el olijfolie
1 el garam masala
versgemalen peper en zout
100 ml yoghurt
1 tl komijnzaadjes
sap van een halve citroen
5 g verse munt
5 g verse koriander


Verder heb je nodig


Snijplank en mes, bekleedde bakplaat

Bloemkoolsteak met garam masala en groene kruiden
Bloemkoolsteak met garam masala en groene kruiden

De 'normale steak' kennen we allemaal wel. Maar wist je dat je ook steak kan maken van bloemkool?! De bloemkool wordt in de oven lekker knapperig van buiten en zacht gegaard van binnen. Heerlijk met een frisse yoghurtsaus en verse groene kruiden. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Snijd de bloemkool in 4 dikke plakken.
3. Meng de olijfolie met de garam masala, peper en zout in een kommetje. Smeer de bloemkoolsteaks in met het mengsel.
4. Leg de steaks op een beklede bakplaat en bak ze in 12-15 minuten goudbruin en gaar in de oven.
5. Meng ondertussen de yoghurt met de komijnzaadjes, sap van een halve citroen, peper en zout.
6. Snijd de munt en koriander fijn.
7. Haal de steaks uit de oven, leg ze op een schaal, €drizzle' de yoghurtsaus eroverheen en garneer met munt en koriander.

Tags, ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top