Cobb wok rijst met garnalen
- Europees, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 08-07-2019
Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Snij het varkensvlees in blokjes. Wacht tot de Cobble Stone grijs is. Plaats dan de wok, met olie erin op de Cobb, plaats de deksel erop en warm beide10 minuten voor. Bak, als de wok heet is, het varkensvlees tot het gaar is. Voeg de laatste paar minuten de garnalen toe en breng op smaak met zout en peper. Haal het vlees en de garnalen uit de wok. Voeg opnieuw olie toe aan de wok en laat deze op temperatuur komen. Wok de ui en prei. Voeg daarna de Chinese kool toe en bak deze mee. Voeg als de groente bijna gaar is de rijst toe en laat deze (met de deksel erop) op temperatuur komen. Voeg daarna het vlees, de garnalen en de taugé toe. Breng het geheel op smaak met ketjap, gembersiroop, zout en peper. Laat het geheel nog enkele minuten op temperatuur komen.
Ingrediënten 3 personen
350GR VARKENSVLEES, IN BLOKJES150GR GARNALEN
1 UI
FIJNGESNEDEN 1 PREI, IN REPEN GESNEDEN
1/2 CHINESE KOOL, IN REPEN GESNEDEN
125GR TAUGÉ
350GR VOORGEKOOKTE RIJST
ZOUT
PEPER
KETJAP
GEMBERSIROOP
OLIE
Bereidingswijze
Varkensvlees kort wokken
Bron
https://www.mijncobb.nl/recepten/wokgerecht-met-garnalen-en-rijst/
Serveertip
meer garnalen, meer groente, minder rijst
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties