Cobb wok rijst met garnalen

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-07-2019

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Snij het varkensvlees in blokjes. Wacht tot de Cobble Stone grijs is. Plaats dan de wok, met olie erin op de Cobb, plaats de deksel erop en warm beide10 minuten voor. Bak, als de wok heet is, het varkensvlees tot het gaar is. Voeg de laatste paar minuten de garnalen toe en breng op smaak met zout en peper. Haal het vlees en de garnalen uit de wok. Voeg opnieuw olie toe aan de wok en laat deze op temperatuur komen. Wok de ui en prei. Voeg daarna de Chinese kool toe en bak deze mee. Voeg als de groente bijna gaar is de rijst toe en laat deze (met de deksel erop) op temperatuur komen. Voeg daarna het vlees, de garnalen en de taugé toe. Breng het geheel op smaak met ketjap, gembersiroop, zout en peper. Laat het geheel nog enkele minuten op temperatuur komen.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
350GR VARKENSVLEES, IN BLOKJES
150GR GARNALEN
1 UI
FIJNGESNEDEN 1 PREI, IN REPEN GESNEDEN
1/2 CHINESE KOOL, IN REPEN GESNEDEN
125GR TAUGÉ
350GR VOORGEKOOKTE RIJST
ZOUT
PEPER
KETJAP
GEMBERSIROOP
OLIE
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Varkensvlees kort wokken

Bron

https://www.mijncobb.nl/recepten/wokgerecht-met-garnalen-en-rijst/

Serveertip

meer garnalen, meer groente, minder rijst

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten