1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Krokante Pekingeend met hoisinsaus en pannenkoekjes

Krokante Pekingeend met hoisinsaus en pannenkoekjes

Door: hans3333

  • Chinees, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-07-2019

Ingrediënten 4 personen


4 lente-uitjes, gehalveerd
een stukje verse gemberwortel, ongeschild, in plakjes
1 l kippenbouillon
120 ml Chinese rijstwijn
120 ml donkere sojasaus
100 g ruwe rietsuiker
1½ el Chinees vijfkruidenpoeder
2 steranijs
1 tl kruidnagels
3 kaneelstokjes
½ el zout
4 eendenbouten
Voor erbij
1 pakje Chinese pannenkoekjes (gemiddeld 10 pannenkoekjes per pakje, toko)
2 lente-uitjes, in dunne reepjes
1 komkommer, in dunne reepjes
60 ml hoisinsaus


Verder heb je nodig


Stoommandje ( de meeste pannenkoekjes kunnen ook in de magnetron )
oven
kookpan

Krokante Pekingeend met hoisinsaus en pannenkoekjes
Krokante Pekingeend met hoisinsaus en pannenkoekjes

Ik denk het meest besteld maar het minst gemaakt , en het is toch zo verdomd lekker .
niet moeilijk en de lange wachttijd komt door het marineren .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voeg de lente-ui, de gemberwortel, de kippenbouillon, de rijstwijn, de sojasaus, de rietsuiker, het Chinees vijfkruidenpoeder, de steranijs, de kruidnagels, de kaneelstokjes en het zout toe aan een grote pan en roer goed door elkaar. Voeg de eendenbouten toe en masseer de marinade in het vel. Laat minimaal 2 uur, maar het liefst een hele nacht, met het deksel op de pan in de koelkast marineren.

Haal het deksel na het marineren van de pan, zet de pan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 1 tot 2 uur met het deksel op de pan zachtjes koken; let er daarbij op dat het niet droog kookt en voeg indien nodig wat water toe.

Haal de eendenbouten uit de pan en laat ze afkoelen op een rooster. Verwarm de oven voor tot 220 °C.

Leg de eendenbouten op een bakplaat en rooster ze 15 tot 20 minuten in de oven, tot het vel lekker krokant is. Stoom de pannenkoekjes tegen het einde van de baktijd van de eend 6 minuten (of zoals aangegeven op de verpakking).

Haal de eend uit de oven en haal het vlees met twee vorken uit elkaar. Serveer direct met de warme pannenkoekjes, de lente-ui, de komkommer en de hoisinsaus en laat ieder zijn eigen pannenkoekjes vullen en oprollen.

Tags, , ,

Serveertip

Je kunt een snelle versie maken door confit de canard te gebruiken , zorg dat de stukken dan goed droog gedept zijn en marineer voor een uur , je mist dan wel het krokante vel .

Bron

Ad koken en eten



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top