
4 lente-uitjes, gehalveerd
een stukje verse gemberwortel, ongeschild, in plakjes
1 l kippenbouillon
120 ml Chinese rijstwijn
120 ml donkere sojasaus
100 g ruwe rietsuiker
1½ el Chinees vijfkruidenpoeder
2 steranijs
1 tl kruidnagels
3 kaneelstokjes
½ el zout
4 eendenbouten
Voor erbij
1 pakje Chinese pannenkoekjes (gemiddeld 10 pannenkoekjes per pakje, toko)
2 lente-uitjes, in dunne reepjes
1 komkommer, in dunne reepjes
60 ml hoisinsaus
Stoommandje ( de meeste pannenkoekjes kunnen ook in de magnetron )
oven
kookpan
Ik denk het meest besteld maar het minst gemaakt , en het is toch zo verdomd lekker .
niet moeilijk en de lange wachttijd komt door het marineren .
Voeg de lente-ui, de gemberwortel, de kippenbouillon, de rijstwijn, de sojasaus, de rietsuiker, het Chinees vijfkruidenpoeder, de steranijs, de kruidnagels, de kaneelstokjes en het zout toe aan een grote pan en roer goed door elkaar. Voeg de eendenbouten toe en masseer de marinade in het vel. Laat minimaal 2 uur, maar het liefst een hele nacht, met het deksel op de pan in de koelkast marineren.
Haal het deksel na het marineren van de pan, zet de pan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 1 tot 2 uur met het deksel op de pan zachtjes koken; let er daarbij op dat het niet droog kookt en voeg indien nodig wat water toe.
Haal de eendenbouten uit de pan en laat ze afkoelen op een rooster. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
Leg de eendenbouten op een bakplaat en rooster ze 15 tot 20 minuten in de oven, tot het vel lekker krokant is. Stoom de pannenkoekjes tegen het einde van de baktijd van de eend 6 minuten (of zoals aangegeven op de verpakking).
Haal de eend uit de oven en haal het vlees met twee vorken uit elkaar. Serveer direct met de warme pannenkoekjes, de lente-ui, de komkommer en de hoisinsaus en laat ieder zijn eigen pannenkoekjes vullen en oprollen.
Je kunt een snelle versie maken door confit de canard te gebruiken , zorg dat de stukken dan goed droog gedept zijn en marineer voor een uur , je mist dan wel het krokante vel .
Ad koken en eten