1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaamse bami

Surinaamse bami

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-2019

Ingrediënten 4 personen


500 gr spaghetti
3 kleine vierkanten maggiblokjes
1 ui
2 tenen knoflook
300 kipdijfilet
4 takjes verse selderie
zonnebloemolie
½ tl zwarte peper
½ tl 5 spices poeder
stukje verse gember van 2 cm
1 volle tl tomatenpuree
5 el zoute ketjap
5 el zoete ketjap



Surinaamse bami

Surinaamse bami

Surinaamse bami

Een heerlijk gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de spaghetti gaar in ruim kokend water en 2 maggiblokjes
Hak de knoflook en de ui fijn
Snijd de kip in stukjes
Haal de blaadjes van de takjes selderie en hak grof
Giet de spaghetti af in een vergiet en doe terug in de pan'
Schenk er ½ el zonnebloemolie door en 1 el zoute en 1 el zoete ketjap
Meng goed door zodat alle sliertjes bedekt zijn.
Schenk 1 el olie in een wok en fruit daarin de ui en knoflook 1 minuut
Voeg 1 maggiblokje, zwarte peper 5 spicespoeder, stukje gember en een klein scheutje water toe, en bak dit nog een minuut of 2.
Schep de stukjes kip erbij en bak op medium vuur tot de kip aan de buitenkant een bruin laagje en aan de binnenkant gaar is.
Op het laatst bak je de tomatenpuree 1 min mee.
Zet het vuur laag en schenk er 4 el zoute en 1 el zoete ketjap bij en schep de gare spaghetti erdoor.
Zorg dat alle sliertjes bedekt zijn met ketjap. Warm nog even goed door.
Strooi de gehakte selderie erover.

Serveertip

Lekker met pittige komkommer.
https://www.smulweb.nl/recepten/1149828/Pittige-komkommersalade

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top