1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kip CHAMPASTA...

Kip CHAMPASTA...

Door: Keukensloofje47

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-07-2019

Ingrediënten 4 personen


1 pak diepvries bladspinazie ontdooid
350 gr mini penne
500 gr kipfilet in blokjes
350 gr cherrytomaatjes gehalveerd
400 gr ( kastanje) champignons schoon in vieren gedeeld
250 ml kookroom
2 takjes verse basilicum
50 gr pecorino geraspt of in vlokken
1 kippenbouillonblokje van Maggi ( minder zout)
Gemalen peper naar smaak
3 eetlepels olijfolie


Verder heb je nodig


Snijplank en mes, wok, kookpan

Kip CHAMPASTA...

En nu smullen. ( foto wazig) wordt vervolgd...

En nu smullen. ( foto wazig) wordt vervolgd...
Kip CHAMPASTA...

Ingrediënten

Ingrediënten
Kip CHAMPASTA...

De gemarineerde kip aanbakken

De gemarineerde kip aanbakken
Kip CHAMPASTA...

Spinazie toegevoegd

Spinazie toegevoegd
Kip CHAMPASTA...

Tomaatjes erbij

Tomaatjes erbij
Kip CHAMPASTA...

Champignons en kookroom toegevoegd

Champignons en kookroom toegevoegd
Kip CHAMPASTA...

Lekker even pruttelen

Lekker even pruttelen

Kip Champasta staat voor pasta van the Champion ( Kampioen) of champignons .....,dat laat ik even in het midden,  maar dat het een gerecht van een Champion is lijdt geen twijfel. Het is de favo pasta van wielerkampioen Dylan Groenewegen 25 jaar en geboren in Amsterdam. Wielrennen viel niet mee in het drukke verkeer van Amsterdam met alle ook nog rondrijdende trams.
Daar liet Dylen Groenewegen zich echter niet door weerhouden en intussen fietst hij mee in de wereldtop.

In de Tour de France van 2018 won Dylan de 7de etappe in een sprint , nou ja, eigenlijk in twee sprints natuurlijk.

Dit is dus met recht een gerecht van kampioenen. Het was heerlijk en voor herhaling vatbaar. Dylan ... BEDANKT.


OEI wat een pech in de Tour.....

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in blokjes, roer er de olijfolie en de gemalen peper door en laat 10 minuutje intrekken.
Doe de ontdooide spinazie in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.


Bak de kipblokjes in enkele minuten bruin en gaar in een hete wok .
Zet het vuur lager en voeg de gehalveerde tomaatjes toe, die je 2 minuutjes onder omscheppen laat meebakken.
Hup de spinazie erdoor en dan na 2 minuten de champignons en de kookroom. Laat maar enkele minuten lekker pruttelen.
Proef voorzichtig en voeg zo nodig nog peper en zout toe.

Ondertussen is de penne gaar gekookt in een kippenbouillonblokje volgens de beschrijving op de verpakking.

Verdeel de penne over 4 ( voorverwarmde) borden en verdeel er de Champion saus over.
Werk af met de pecorino en wat verse blaadjes basilicum.

Tags, , , ,

Bron

Uit het boek "Helden in de keuken"Eigen tekst en foto's en recept en bereidingswijze iets aangepast.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top