1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree van de BBQ met ahorn­si­roop en pe­can­no­ten

Zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree van de BBQ met ahorn­si­roop en pe­can­no­ten

Door: marcdepester

  • Amerikaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-07-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg zoete aardappel
10 g verse platte peterselie
75 g gezouten pecannoten
50 g ongezouten roomboter
1 el ahornsiroop



Verder heb je nodig


Barbecue
aluminiumfolie
pureestamper of pureeknijper

Zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree van de BBQ met ahorn­si­roop en pe­can­no­ten
Zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree van de BBQ met ahorn­si­roop en pe­can­no­ten

Voor deze puree pof je de aardappel eerst langzaam op de barbecue: warm of lauwwarm altijd lekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Steek de barbecue aan.
-Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie.
-Leg de aardappelen 30 min. in de gloeiende kooltjes, aan de rand van de barbecue. Keer halverwege.
-Snijd ondertussen de peterselie fijn en hak de pecannoten grof.
-Neem de pakketjes met een tang uit de kooltjes (heet!).
-Verwijder de folie en verwijder daarna de schil van de aardappelen.

-Stamp met de pureestamper de aardappelen met de boter, peterselie en " van de pecannoten tot een grove puree.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
-Besprenkel met de ahornsiroop en bestrooi met de rest van de pecannoten.

Tags

Serveertip


Bereidingstip:
-Controleer of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Gaat deze er makkelijk in en uit, dan zijn de aardappelen gaar.
-Heb je een gasbarbecue? Leg de zoete aardappelen dan 45 tot 55 min. op het rooster van de barbecue.

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top