1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thai­se hot­dogs met cur­ry­mayo en ge­bak­ken uitjes

Thai­se hot­dogs met cur­ry­mayo en ge­bak­ken uitjes

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-07-2019

Ingrediënten 4 personen


1 limoen
2 el thaise rode currykruidenpasta
4 el mayonaise
1 kropje babyromainesla
50 g taugé
15 g verse koriander
4 zachte witte puntjes
4 varkens/runderchipolata's (variatie mogelijk)
4 el gebakken uitjes


Verder heb je nodig


BBQ


Thai­se hot­dogs met cur­ry­mayo en ge­bak­ken uitjes
Thai­se hot­dogs met cur­ry­mayo en ge­bak­ken uitjes

Dat zijn wat we noemen worstjes met pit. De rodecurrypasta door de mayonaise geeft deze hotdogs een typisch Thais extraatje. Geen BBQ of slecht weer? Gebruik dan een grill pan !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Steek de barbecue aan.

-Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit.
-Snijd de andere helft in partjes.
-Meng voor de rodecurrymayo het limoenrasp en -sap met de currypasta en mayonaise.
-Meng de sla met de taugé en koriander.

-Snijd de broodjes aan de bovenkant tot de helft in.
-Gril de chipolata's in 8 min. goudbruin en gaar op de barbecue.
-Schep op elk broodje wat salade, een worstje, rodecurrymayo en gebakken uitjes.
-Serveer met de partjes limoen.

Serveertip

Combinatietip: Lekker met in ringetjes gesneden rode peper voor extra pit.
Bewaartip: Je kunt de salade en currymayo ½ dag van tevoren bereiden. De worstjes kun je ook thuis al grillen in de grillpan.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top