1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Spitskool met gerookt spek en garam masala

Spitskool met gerookt spek en garam masala

Door: Januzzie

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-07-2019

Ingrediënten 4 personen


- 1 spitskooltje
- 500 gram gerookte spekreepjes of -blokjes
- 4 volrijpe trostomaten
- 2 uien
- 8 teentjes knoflook of 3-4 knoflookuitjes
- 4 maggiblokjes
- 2 afgestreken eetlepels garam masala
- versgemalen witte of zwarte peper
- olijfolie of zonnebloemolie


Spitskool met gerookt spek en garam masala
Spitskool met gerookt spek en garam masala

De kracht van dit recept zit 'm in de eenvoud! De smaken van de verschillende ingrediënten komen samen tot een heerlijke mix waar je je vingers bij opeet. Ook kinderen zijn er dol op, telkens weer als ik dit op tafel zet is het een succes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snipper de ui en knoflook (of maak fijn met de keukenmachine)
- Snijd de spitskool in vieren en snijd het hart eruit
- Snijd de spitskool in zo dun mogelijke reepjes
- Snijd elke tomaat in acht partjes

- Verwarm de olie in een wok of grote pan;
- Bak de spekjes tot ze goudbruin zijn;
- Bak twee minuten de ui en knoflook mee;
- Voeg de garam masala toe en laat kort meebakken;
- Voeg de tomatenpartjes toe en blijf omscheppen tot ze volledig geslonken zijn;
- Voeg de maggiblokjes toe;
- Voeg de koolreepjes toe en blijf omscheppen tot de kool volledig geslonken is.
- Voeg naar smaak peper toe

- Is het gerecht te waterig? Blijf dan omscheppen op hoog vuur tot het vocht verdampt is.

Tags, , , , , , , , ,

Serveertip

Dit gerecht is prima te combineren met bijvoorbeeld

- basmati rijst
- Hindoestaanse sambal
- (Mango-) chutney (de scherpe uiteraard)
- Surinaams zuurgoed.

Variatie:

- Ook te bereiden met andere koolsoorten;
- Vervang het spek door gerookte kipfilet of gerookte vis.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Januzzie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top