Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Vegatarische wellingtonpakketjes

Vegatarische wellingtonpakketjes

Door: pejejaru

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-07-2019

Ingrediënten 4 personen


Olijfolie
1 sjalot fijngesnipperd
150 gram kastanjechampions ( fijngesneden ).
1 blikje linzen ( a 160 gram ).
3 takjes tijm
50 gram hazelnoten
Peper en zout
1 ei
1 courgette
100 gram groene aspergetips
1 eetlepel balsamicoazijn
50 gram zachte geitenkaas
4 plakken bladerdeeg


Verder heb je nodig


Oven.
Bakpapier
Grillpan


Erg łekker en ziet er leuk uit .
Heb zelf de linzen niet erbij gedaan .

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden
Laat het bladerdeeg iets ondooien.
Verwarm een scheutje olie in de pan
Pel en snipper de sjalot en fruit ca. 2 min.
Borstel de champions schoon en snij ze fijn.
Voeg de hampions toe en bak ca. 5 min mee op hooguur.
Spoel de linzen goed uit en voegtoe.
Ris de tijm en voeg toe.
Hak de hazelnoten en voeg toe.
Breng op smaak met peper en zout.

Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bekleden bakp,aat en snijd van elk plakje de hoekjes in .
Verdeel er het championsmengsel over en vouw de hoekjes richting het midden ,zodat er een soort kroontje ontstaat.
Kluts het ei en bestrijk hiermee het bladerdeeg.
Bak in 15 min goudbruin.

Verhit de grillpan .
Snijd de courgette in schuine plakken en leg in een diep bord .
Voeg de aspergetips toe en besprenkel degroenten met de olijfolie en bestrooimet peper enzout.
Meng alles goed door .
Grill de gourgetteplakken om en om in ca. 5 min.
Leg daarna de aspergetips in de grillpan en grill om en om ca 2 min

Meng de gegrilde groenten nogmaals en voeg de balsamicoazijn toe.

Verdeel het.bladerdeeg over borden en serveer met de salade .
Verkruimel er de geitenkaas over.

Tags, , , ,

Serveertip

Je kunt het bladerdeeg hapje ook serveren zonder salade.
Verkruimel dan de geitenkaaas over het bladerdeeg.

Bron

Max vandaag



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top