Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Risotto
  6. Pittige risotto met mango paprika en lenteuitjes lekker met sateetje

Pittige risotto met mango paprika en lenteuitjes lekker met sateetje

Door: pwiggers

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-07-2019

Ingrediënten 2 personen


150 gram risottorijst
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
1 klein sjalotje, gesnipperd
1/2 rode Spaanse peper zonder pitjes, gesnipperd
1/8 ltr. droge witte wijn
1/2 ltr warme kippenbouillon (van tablet)
1 kleine rode puntpaprika, schoongemaakt in stukjes
1/2 rijpe mango in kleine stukjes
2 lenteuitjes, schoongemaakt in ringetjes
2 eetlepels kokosmelk of room of boter
paar druppels tabasco
1/2 eetlepel citroensap
Kipsaté met pindasaus
250 gram kipfilet in blokjes
2 eetlepels zoete sojasaus (ketjap manis)
1 eetlepel citroensap
1 theelepel gesnipperde knoflook
1/2 theelepel sambal oelek
Pindasaus:
1 sjalotje, gesnipperd
1 eetlepel arachideolie
2 eetlepels pindakaas
1 eetlepel zoete sojasaus (ketjap)
1 theelepel (of meer) sambal
2 eetlepels citroensap
peper en zout


Verder heb je nodig


Pan voor de risotto
pannetje voor de pindasaus
koekenpan of grillpan voor de saté
satéstokjes

Mango Paprika risotto met kipssaté en pindasaus
Mango Paprika risotto met kipssaté en pindasaus

Al heel veel soorten risotto gemaakt maar nog nooit een risotto met fruit.
Mango in huis. Wat surfen op internet om een ideetje op te doen.
Zo kwam ik op deze lekker risotto. Pittig door het pepertje erin.
Smaakte heerlijk met kipsaté en een pittige pindasaus.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Marineer de kipfilet minimaal 1 uur in een mengsel van de ketjap, ui, citroensap, 1 eetlepel sambal en de helft van de knoflook.
Prik de kipfilet aan de satéstokjes.
Zodra de risotto bijna klaar is grill je de sateetjes plm. 8 tot 10 minuten in een grillpan, grillplaat of bekje ze in de Koekenpan met een klein beetje olie.
Risotto:
Verhit de olie in de pan. Bak hierin het sjalotje (glazig)en het pepertje. Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend mee tot alle korrels wat glazig zien.
Blus af met de witte wijn en laat deze bijna geheel inkken.
Voeg nu beetje bij beetje de wame bouillon toe. Steeds weer wat bouillon toevoegen als de vorige bouillon bijna is opgenomen. Na plm. 20 minuten moet de bouillon zijn opgenomen en is de risotto beetgaar.
Meng dan de paprika, lenteuitjes en mango door de risotto.
Maak op smaak met peper, zout, citroensap, tabasco en een klein scheutje kokosmelk, room of wat roomboter.
Pindasaus:
Verhit in een steelpan de olie en fruit hierin het sjalotje lichtbruin. Roer de pindakaas, ketjap, sambal en citroensap erbij. Laat de pindakaas smelten. Voeg eventueel wat water toe, zodat het een mooie gladde saus ontstaat.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Dien de risotto op met de saté en de pindasaus. Een heerlijke combinatie.
Lekker met een komkommersalade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top