1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Ovenschnitzels met mozzarella en tomaat en pasta met romige kaassaus

Ovenschnitzels met mozzarella en tomaat en pasta met romige kaassaus

Door: pwiggers

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-07-2019

Ingrediënten 4 personen


4 varkensschnitzels
zout, peper
1 eetlepel bloem
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 sjalotje, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes (plm. 380 gr)
1 kruidenbouillontablet, fijn gemaakt
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel suiker of honing
10 gram (room)boter (niet echt nodig maar heel lekker)
2 eetlepels kappertjes
1 grote bol (buffel)mozzarella, in plakken gesneden
50 gran geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino
basilicum
Pasta
Lintmacaroni (tagliatelle)
zout
200 ml slagroom
100 gran geraspte Parmezaanse kaas
zwarte peper


Verder heb je nodig


Koekenpan
ovenchaal

Dat was lekker: Ovenschnitzel met lintmacaroni met een romige kaassaus
Dat was lekker: Ovenschnitzel met lintmacaroni met een romige kaassaus
Ovenschnitzels met mozzarella en tomaat en pasta met romige kaassaus
Ovenschnitzels met mozzarella en tomaat en pasta met romige kaassaus
Ovenschnitzels met mozzarella en tomaat en pasta met romige kaassaus
Ovenschnitzels met mozzarella en tomaat en pasta met romige kaassaus

Lekkere sappige schnitzels uit de oven met een heerlijke pittige tomatensaus, mozzarella en wat pesto. De schnitzels even snel aan beide zijden bakken. Saus erover, even in de oven en smullen maar. De lragliatelle is omgeven met een romige Pamezaanse kaassaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Schnitzels nog even goed plat slaan met bijvoorbeeld een Koekenpan.
Schnitzels aan beide zijden kruiden met peper en zout en dun inwrijven met bloem.
Olie verhitten in de koekenpan en schnitzels op hoge warmtebron aan beide zijden snel bruin bakken.
Vlees in de ovenschaal leggen.

In het overgebleven vet in de koekenpan de knoflook- en sjalotsnippers glzig bakken.
Tomatenblokjes toevoegen en alles aan de kook brengen.
Saus op smaak brengen met de kruidenbouillontablet, oregano en suiker of honing.
Roer op het laatst de kappertjes en de roomboter door de saus (extra lekker).
Giet de tomatensaus over de schnitzels en verdeel de plakken mozzarella erover.
Strooi hierover wat geraspte Parmezaanse kaas.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven tot de mozzarella is gesmolten.

Kook de lintmacaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Laat goed uitlekken.
Verwarm de slagroom in een pannetje en laat de kaas hierin wat smelten.
Roer de kaassaus door de pasta en strooi er wat zwarte peper door.
Eet smakelijk.

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker met een groene salade.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top