1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Garnalen
  5. Mosselvelouté met saffraan en garnalen

Mosselvelouté met saffraan en garnalen

Door: marcdepester

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-06-2019

Ingrediënten 5 personen


200 g gekookte mosselen
200 g noordzeegarnalen
200 g tomatenblokjes
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 L visbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
2 dl droge witte wijn
1 eetl. boter
2 dl room
1 eidooier
1 capsule saffraan
1 takje peterselie (vers)
peper en zout


Mosselvelouté met saffraan en garnalen
Mosselvelouté met saffraan en garnalen

Mosselen te veel gekookt ? Verwerk ze in deze makkelijke en super lekkere soep 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
- Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.
- Klop de room met de eidooier los in een kommetje.
Bereiding = 10 min.
1. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot. Laat de fijngesnipperde sjalot en de knoflook er 1 min. in stoven, zonder te laten kleuren.
2. Blus met 2 dl droge witte wijn en 1 L visbouillon.
3. Voeg de tomatenblokjes en de mosselen toe en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes doorkoken. Kruid met peper en zout.
4. Roer er de saffraan en het room-eimengsel doorheen. Voeg de noordzeegarnalen toe en laat 1 min trekken op een zacht vuurtje ; Laat de soep niet meer koken.
Afwerking :
Giet de velouté in borden en werk ze af met wat peterselie. Dien heet op.

Tags

Serveertip

-U kan deze soep opdienen met lookbroodjes: snij een stokbrood in sneetjes van 2 cm die u besmeert met lookboter. Plaats even onder een hete grill.

Varianten
- U kan de mosselen vervangen door mantelschelpnoten.
- Deze soep ziet er nog feestelijker uit wanneer u de saffraancapsule vervangt door saffraandraadjes.

Origineel aperitiefhapje
Dit lekker mosselsoepje met garnalen kan u ook perfect bij het aperitief serveren in kleine kommetjes. €Toast 'n Chips' met knoflook (beschuitrayon) smaken er heerlijk bij.

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top