Mosselen op zijn Mexicaans

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-06-2019
  • Mosselen op zijn Mexicaans

    Mosselen op zijn Mexicaans

    Mosselen op zijn Mexicaans

Mosselen met een knipoog naar Mexico, aangenaam en lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode peper
4 kg mosselen
2 dl Mexicaans bier (bijv Corona)
2 rijpe avocado's
2 tomaten
2 el 2 limoensap
tabasco
2 el Becel Bakken en Braden vloeibaar
8 wraps
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Maak de rode peper schoon en snijd hem in ringetjes.
-Was de mosselen. Tik open mosselen tegen de rand van het aanrecht. Gooi ze weg als ze dan niet sluiten.
-Halveer de avocado's, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in stukken.
- Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukken.
-Pureer met een staafmixer de avocado met de tomaat, het limoensap en de yoghurt en breng op smaak met tabasco, peper en zout = guacomole
-Verdeel de vloeibare margarine, de ui, de knoflook en de rode peper over 2 mosselpannen. Fruit alles 3 minuten op een hoog vuur. Voeg aan iedere pan 2 kg mosselen toe, strooi er peper over en schenk het bier erbij.
-Breng het vocht met de deksel op de pan aan de kook.
-Schud de mosselen af en toe om en kook ze ca. 8 minuten of tot alle mosselen openstaan.

-Serveer met de wraps en de guacomole



Bron

solo open kitchen/becel

Serveertip

Lekker met een gemengde salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten