1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gegratineerde mosselen met currykruiden

Gegratineerde mosselen met currykruiden

Door: marcdepester

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-06-2019

Ingrediënten 6 personen


1 kg mosselen
1 ui (gepeld en fijngesneden)
1 stengel selder (fijngesneden)
1 dl water
1 el Solo (vloeibare margarine)
50 g Solo (margarine)
1 teentje look
4 peterseliestengels (fijngesneden)
2 sprietjes bieslook (fijngesneden)
1 tl kerriepoeder
snuifje zout
snuifje peper


Gegratineerde mosselen met currykruiden
Gegratineerde mosselen met currykruiden

Gegratineerde mosseltjes zijn een echte klassieker maar ze blijven ongelooflijk lekker. In deze versie werken we met een topping van kerriepoeder . Lekker als borrelhapje of als voorgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Maak de mosseltjes schoon en leg ze in gezouten water zodat ze eventueel zand uitspuwen. Spoel onder koud stromend water en herhaal dit nog eens tot de mosseltjes helemaal schoon zijn.
-Smelt 1 el Solo vloeibaar in een kookpot, doe er de ui en selder bij en laat kort stoven.
-Voeg daarna de mosseltjes en het water toe, zet het deksel op de pot en kook tot de mosselen open gaan.
-Zet de oven op grillstand.
-Haal de mosselen uit de kookpot en verwijder telkens één helft van de schelp bij het openen. Leg de andere schelpjes met de mosseltjes in een ovenschaal.
Maak de kerrie-kruidentopping:
-Meng de margarine met de knoflook, de peterselie, de bieslook, het currypoeder, zout en peper in een keukenrobot (of meng alles met een vork in een kommetje).
-Verdeel de topping over de mosseltjes en zet ze nog 5 minuten onder de grill.

Tags

Bron

Solo -Macaron manon -



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top