1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Gazpacho
  5. Gazpacho van rode bieten

Gazpacho van rode bieten

Door: marcdepester

  • Belgisch, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-06-2019

Ingrediënten 4 personen


1 pak gekookte rode biet bio
zout
1 snuifje Espelettepeper
5 cl olijfolie extra zuiver
37,5 cl appelsap
120 g mozzarella in bolletjes
3 cm verse gember
1 citroen bio (sap en zeste)
120 g frambozen of ander rood fruit
10 g basilicum
1 g mozzarella di bufala


Gazpacho van rode bieten
Gazpacho van rode bieten

Het aardse van de rode biet in combinatie met het  fruitige van appelsap en rood fruit geeft een super lekkere combinatie van een koud (en gezond) soepje voor tijdens de warme dagen 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingstijd = 10 min + 2 u koeltijd

-Schil, rasp en pers de gember.
-Mix de bieten met het sap van de gember, het sap en de zeste van de citroen, olijfolie en het appelsap tot je een dikke, gladde soep krijgt.
-Voeg een beetje water toe indien nodig.
-Voeg het snufje Espelettepeper toe en kruid eventueel bij.

-Zet minstens 2 u koel weg.

-Giet de soep in kommetjes en werk af met de bolletjes mozzarella, basilicum en de rode vruchten en eindig met een streepje olijfolie.

Tags

Bron

Delhaize



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top