1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Keftedakia, onweerstaanbare griekse gehaktballetjes

Keftedakia, onweerstaanbare griekse gehaktballetjes

Door: ClaudiaRebecca

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2019

Ingrediënten 4 personen


1/2 kilo gehakt (welk soort laat ik aan jou over)
2 a 3 uien
1 ei
1,5 theelepel zout
1 theelepel peper
2 eetlepels oregano
1 eetlepel munt
2 eetlepels peterselie
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels ouzo
1 theelepel suiker
Paneermeel (meestal gebruik in ongeveer 4-5 eetlepels - beetje afhankelijk van het soort gehakt)
Bloem
Boter of olie om te bakken


Keftedakia

Keftedakia, griekse gehaktballetjes

Keftedakia, griekse gehaktballetjes

Griekse gehaktballetjes oftewel keftedakia staan bij ons zeer regelmatig op het menu. Als we eters krijgen en ik maak een griekse mezes tafel (tapas op z'n grieks) dan ontbreken deze nooit.  Juist door de toevoeging van de ouzo krijgt het gehakt een lekkere zomerse geur en waan je je op een terrasje in Griekenland.
De bereidingstijd is maar heel kort, de oven doet de rest, hierdoor blijven de balletjes ook heerlijk sappig.
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rasp de uien fijn (of doe ze in een keukenmachine met een snijmes en snij ze snel in kleine stukjes)
Doe het gehakt in een grote kom en voeg hierbij de uien, zout, peper, oregano, munt, peterselie, olijfolie, ei, ouzo en suiker. Kneed alles goed door elkaar. Voeg naar behoefte de paneermeel toe.

Verhit wat olie of bakboter in een pan, zet de pan op halfhoog vuur.
Rol kleine balletjes, rol deze door de bloem en leg een paar balletjes in de pan.
Als ze in de pan leggen, druk ik ze wat platter met de achterkant van een lepel, dan bakken ze wat eenvoudiger, maar wil je echte ronde balletjes, laat dit dan achterwege.
Bak beide zijden kort bruin.
Verwarm ondertussen de oven op 180 graden. Leg alle kort aangebakken balletjes op een bakplaat met bakpapier en schuif deze met de balletjes voor ongeveer 20 minuten in de oven.


Tags, , , , , , ,

Serveertip

Lekker als hoofdgerecht met wat verse groenten maar ook voor een hapjestafel, of zalig bij een pastaschotel met rode pastasaus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ClaudiaRebecca
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top