Ovenschotel met vis, preipuree, kaassaus en gekookte eieren
- Belgisch, Ovenschotel
- 30-60 min.
Een ovenschotel met aardappelen is puur genieten. Deze variant met schelvis, eieren en preipuree is het ideale comfort food na een lange dag.
Ingrediënten 4 personen
800 g bloemige aardappelen1 bussel prei (600g)
100 ml melk
2 el boter
600 g schelvisfilets
6 sneden brood
200 ml melk
4 eieren
75 g oude Brugse kaas
4 el paneermeel
30g boter
peper en zout
nootmuskaat
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Schil en snijd de aardappelen klein en doe in een kookpot met water en breng aan de kook tot ze gaar zijn.
-Snijd de prei in ringen en stoof gaar.
-Giet de aardappelen af en pureer samen met de prei, 100 ml melk, boter, peper, zout en nootmuskaat.
-Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten in kokend water. Schrik in koud water, laat afkoelen en snijd ze in plakjes.
-Beboter een vuurvaste schaal, bestrijk de schaal met een laag puree en leg er vervolgens een laagje vis in.
-Dompel 3 sneetjes brood in 200 ml melk. Druk ze wat uit en leg op de vis.
-Beleg vervolgens met de helft van de plakjes gekookt ei.
-Kruid met peper en zout.
-Herhaal met puree en eindig met vis.
-Meng de geraspte kaas met het paneermeel en bestrooi over de vis. Voeg enkele blokjes boter toe en plaats in de oven.
-Gaar de vis ongeveer 15 minuten.
-Zet eventueel nog even onder de grill zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt.
Bron
lekker van bij ons