Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Vitello tonato
  6. Vitello tonato wraps

Vitello tonato wraps

Door: marcdepester

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2019

Ingrediënten 4 personen


600 gr mager kalfsvlees
1 wortel, grof gesneden
1 ui, grof gesneden
1 stengel selder, grof gesneden
1 el witte wijnazijn
200 gr tonijn in eigen nat, uit blik
3 ansjovisfilets op olie, uit blik
2 el kappertjes
100 gr magere yoghurt, ongesuikerd
1 citroen, het sap
2 grote wraps
1 bakje rucola
enkele grote kapperappels
olijfolie
peper - zout


Vitello tonato wraps
Vitello tonato wraps

Dit gerechtje is altijd een succes. Iedereen kent intussen de klassieke versie, maar als je het op deze manier serveert, staat iedereen versteld hoe klassiek toch anders kan. Als je alleen de wraps maakt, kan dit ook een superlekkere lunch zijn of een hartig hapje voor onderweg!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Bind het kalfsvlees op en breng water aan de kook en voeg de grof gesneden wortel, ui, selder en de witte wijnazijn toe. Kruid met peper en zout. Voeg het kalfsvlees toe, laat kort terug opkoken en zet van het vuur. Laat alles afkoelen in de pot.

-Pureer de tonijn, ansjovisfilets en kappertjes met een scheutje olijfolie. Voeg een beetje van de kalfsbouillon toe zodat de saus goed kan worden fijngemalen. Voeg nadien de yoghurt en het citroensap toe. Kruid met een beetje peper.

-Snijd het kalfsvlees superdun met een machine.
-Neem een wrap en smeer er een dun laagje saus op.
-Verdeel er de rucola over en leg er dan het kalfsvlees op.
- Rol de wrap strak op en leg hem een uurtje in de ijskast.

SERVEREN:

Neem de borden, leg er het kalfsvlees op en strijk er dan de saus over. Haal de wrap uit de ijskast en snijd er mooie, schuine rolletjes van. Zet ze tegen elkaar op de saus en het kalfsvlees. Werk af met de kapperappels.

Tags

Bron

Njam



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top