1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Courgette
  6. Kokoscurry met paksoi en courgette

Kokoscurry met paksoi en courgette

Door: kyraschoice

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-06-2019

Ingrediënten 2 personen


2 cm gember, 1 ui, 1 eetlepel kerrie, 1 limoen/citroen, zout/peper, 1 courgette, 1 paksoi, wat sesamolie, 40 g cashewnoten, 10 g geraspte kokos, 150 ml kokosmelk, 10 ml sesam olie



Een heerlijk gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst en als het klaar is, doe de sesam olie doorheen.
Rasp de schil van de limoen of citroen en pers de sap uit. Schil de gember en snijd fijn. Hak de cashewnoten grof en snipper de ui.
Snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Snijd de courgette in plakjes.
Bak de kokosrasp, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak daarna in olie de limoenschil, gember en het kerriepoeder 1 €" 2 minuten. Voeg de courgette en het witte deel van de paksoi toe en bak 5 €" 6 minuten. Voeg het groene deel van de paksoi toe en roerbak 1 minuut mee. Blus de groenten vervolgens af met de kokosmelk, roer door en verwarm nog 2 €" 3 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.Meng de sesamolie door de rijst en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en garneer met de cashewnoten. Schep de kokoscurry met groenten naast de rijst en garneer deze met de gebakken kokosrasp Serveer het limoensap apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen.

Tags, , ,

Serveertip

Serveer het met een stuk vis.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kyraschoice
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top