1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Zalm
  5. Minibagels met zalm

Minibagels met zalm

  • Wereld, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-06-2019

Ingrediënten 6 personen


500 gram bloem
25 gram verse gist
250 ml melk
50 ml plantaardige olie
50 gram basterdsuiker
10 gram zout
50 gram maanzaad
1 los geklopt ei
6-9 plakken gerookte zalm
400 gram roomkaas (bijv. Philadelphia)
1 pot zoetzure augurken



Minibagels met zalm
Minibagels met zalm

Bagels met roomkaas en zalm is een klassieke combinatie. Maar heb je weleens zelf bagels gemaakt? Ze zijn extra lekker als je ze zelf maakt. Het zachte broodje, de smeeuige roomkaas en de ziltige zalm gaan perfect samen met een glas chardonnay van Barton & Guestier.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak de bagels: verwarm de melk, schenk deze in een kom en los hierin de gist op. Laat 10 minuten staan. 2. Meng de bloem, het zout en de suiker in een grote kom. Voeg de opgeloste gist en de olie toe. Meng de ingrediënten met een spatel tot een glad deeg.
3. Maak van het deeg balletjes van ongeveer 30 gram en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 20 minuten op kamertemperatuur rijzen. Maak met een vinger een gaatje in het midden van elke bagel en laat nog eens 20 minuten rijzen.
4. Verwarm de oven voor op 170 °C (ovenstand 3).
5. Vul een grote pan met water en brengt dit aan de kook. Leg de bagels 1 minuut in het kokende water. Haal ze eruit met een schuimspaan.
6. Laat ze uitlekken en leg ze in een ovenvaste schaal. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en strooi het maanzaad erover.
7. Bak de bagels 20 minuten in de oven. Laat afkoelen.
8. Snijd de minibagels horizontaal doormidden. Smeer roomkaas op de onderste helft en leg hier een 1/2 plak gerookte zalm en een paar plakjes augurk op. Leg de bovenste helft erop en serveer direct.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top