1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Philly-Style Steak Sandwiches met gegrilde ui en gesmolten Provolone

Philly-Style Steak Sandwiches met gegrilde ui en gesmolten Provolone

Door: marcdepester

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-06-2019

Ingrediënten 4 personen


2 rib-eye steaks zonder bot, elk ongeveer 500 gr en 3 cm dik
4 ciabatta broodjes
extra vierge olijfolie
1 teentje knoflook, gepeld en doorgesneden
8 plakjes provolone kaas, ongeveer 225 gr
1 grote ui, in dunne plakjes
1 rode paprika, dun gesneden
1 gele paprika, dun gesneden
2 teentjes knoflook, dun gesneden
2 el extra vierge olijfolie
1 tl gedroogde oregano
zeezout
vers gemalen zwarte peper


Philly-Style Steak Sandwiches met gegrilde ui en gesmolten Provolone
Philly-Style Steak Sandwiches met gegrilde ui en gesmolten Provolone
Philly-Style Steak Sandwiches met gegrilde ui en gesmolten Provolone
Philly-Style Steak Sandwiches met gegrilde ui en gesmolten Provolone
Philly-Style Steak Sandwiches met gegrilde ui en gesmolten Provolone
Philly-Style Steak Sandwiches met gegrilde ui en gesmolten Provolone

Super lekkere sandwich  uit  =1.8emPhiladelphia die we uiteraard bereiden op de BBQ

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bereid de barbecue voor op directe hoge warmte (230° to 290°C). Verwarm de bakplaat gedurende 10 minuten voor.
2. Meng in een grote schaal de ui, paprika, knoflook, olie en oregano. Kruid met zout en peper en schud om gelijkmatig te verdelen. Verspreid de groente op de bakplaat in een enkele laag. Gril boven directe hoge warmte, met het deksel zoveel mogelijk gesloten, totdat ze licht bruinen en zacht worden, ongeveer 6 minuten. Roer hierbij regelmatig. Schep over in een middelgrote schaal.
3. Snijd de steaks in de lengte in plakken van een ½ cm. Leg de plakken in een middelgrote schaal, voeg net voldoende olie toe om een dun laagje op de steak te krijgen. Kruid met zout en peper en schud om. Gril de steak op de bakplaat boven directe hoge warmte, met het deksel zoveel mogelijk gesloten, totdat het vlees de gewenste gaarheid bereikt, ongeveer 4 tot 6 minuten en schep regelmatig om. Haal de bakplaat van de barbecue en zet op een hittebestendig oppervlak, draag hierbij barbecuehandschoenen.
4. Bestrijk de gesneden kanten van de broodjes licht met olie en gril ze licht boven directe hoge warmte, ongeveer 1 minuut. Wrijf de knoflook zachtjes over de geroosterde broodjes.
5. Beleg de sandwiches met kaas, steak, ui en paprika. Serveer warm.


Tags

Serveertip

Tip: Om het vlees gemakkelijk in dunne plakken te snijden plaatst u het (gewikkeld in plasticfolie) gedurende 30 minuten in de vriezer.

Bron

Weber



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top