1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Caribische keuken
  5. Gegrilde Ananas met Karamel-Rumsaus

Gegrilde Ananas met Karamel-Rumsaus

Door: marcdepester

Gegrilde Ananas met Karamel-Rumsaus
Gegrilde Ananas met Karamel-Rumsaus
  • Caribisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-06-2019

Proef de smaak van Barbados in dit lekkere nagerecht. Snel en gemakkelijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


1 rijpe ananas
1,2 dl donkere rum
100 g lichte basterdsuiker
4 eetlepels boter
1/4 theelepel kaneel
vanilleijs of rum-rozijnenijs



Bereidingswijze

-Schil en snijd de ananas in ringen, bestrooi die met kaneel en schep om.
-Bestrijk de grillpan met wat plantaardige olie en grill de ananasstukken 3-4 minuten aan elke kant. Zet opzij om de saus klaar te maken.
-Verwarm een vrij grote ronde sauspan op middelhoog vuur, voeg de bruine suiker en boter toe en roer totdat het mengsel gesmolten is en een donkere kleur begint te krijgen. Het mengsel moet schuimig worden. Dit duurt ongeveer 4-6 minuten. Vergeet niet om te blijven roeren.
-De pan van het vuur nemen en al kloppend met een garde voorzichtig de rum toevoegen. Blijf 2 minuten kloppen (anders gaat de saus klonteren).
-Zet de pan weer op het vuur (hoog) en blijf roeren tot je een semi-dikke saus hebt. Zet dan het vuur weer op middelhoog.
-Leg nu de gegrilde stukjes ananas in de pan en bedekt voorzichtig met de saus. Laat een paar minuten pruttelen, totdat alle smaken gemengd zijn.
-Serveer met ijs.

Tags

Bron

Wereldsmaken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top