Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Garnalen
  6. Smeus van aardappel met shiitakes, spinazie, grijze garnalen en een eitje

Smeus van aardappel met shiitakes, spinazie, grijze garnalen en een eitje

Door: marcdepester

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-06-2019

Ingrediënten 4 personen


4 dikke pureeaardappelen
2 dl room
boter
peper - zout
1 kg jonge spinazieblaadjes
12 shiitakes
1 sjalot
4 eieren
400 gr grijze garnalen, gepeld


Smeus van aardappel met shiitakes, spinazie, grijze garnalen en een eitje
Smeus van aardappel met shiitakes, spinazie, grijze garnalen en een eitje

Een overheerlijk voorgerechtje uit West-Vlaanderen dat een variante is op de gekende smeus 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de aardappelen en kook ze gaar.
-Warm de room op met een klontje boter en kruid met peper, zout en wat nootmuskaat.
-Plet de aardappelen in de hete room en meng er de rauwe spinazieblaadjes door, je zult zien dat die garen door de hitte van de puree.

-Borstel de shiitakes en verwijder de steeltjes, want die worden taai bij het bakken.
-Snipper de sjalot fijn en stoof die in wat boter, samen met de shiitakes.

-Doe nu de spinaziestoemp in een glas en leg er enkele shiitakes bovenop.
-Breek een scharrelei en giet het rauwe ei over de shiitakes.
-Zet het glas een minuut in de microgolfoven op 900 watt. Het eitje wordt dan baveuse. Dat betekent dat het bijna helemaal gaar is, maar toch nog sappig.
-Werk af met een handjevol grijze garnalen.

Tags

Bron

Njam - chef = Jeroen De Pauw



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top