1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gekonfijte gildehoen met soufflé en gefrituurde bimi

Gekonfijte gildehoen met soufflé en gefrituurde bimi

Door: Bobdouwe

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-06-2019

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten:
(Hoofdgerecht voor 4 personen)

Gekonfijte kippenbout:
4 st Hocras Keuken gekonfijte Gildehoenbout à 300 gram per stuk

Aardappelsoufflé:
320 gr grill castle bonken
0,5 gr peterselie
0,5 gr kervel
0,5 gr bieslook
2 st eieren
15 ml halfvolle melk
zout en peper naar smaak

Gefrituurde bimi:
240 gr Yama tempurako (battermix)
160 ml Levico frizzante (mousserend water)
320 gr bimi
water en zout

Zwarte knoflooksaus:
180 ml Pierre Cuisine demi-glace (kalfsfond)
10 gr zwarte knoflook
10 gr gezouten roomboter


Verder heb je nodig


Benodigdheden:
combi-stoomoven, spuitzak, kleine bakvormpjes en friteuse.

Gekonfijte gildehoen met soufflé en gefrituurde bimi
Gekonfijte gildehoen met soufflé en gefrituurde bimi

Weer zoon lekker recept. Ik heb deze gemaakt toen mijn vrienden over de vloer kwamen, ze vonden dit fantastisch!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:

Verwarm de kippenbout ongeveer 12-14 minuten in een oven op 160°C.
Schil de aardappels, kook ze gaar in water met wat zout en stamp ze fijn.
Was, droog, pluk en hak de verse kruiden en voeg ze met de eieren en de melk toe aan de gestampte aardappelen en meng dit tot een romige puree.
Doe de puree in een spuitzak en spuit dit in een beboterd vormpje.
Bak de soufflé ongeveer 15 minuten in een oven op 140°C.
Blancheer de bimi en spoel koud. Maak een glad beslag van het water met de tempura en haal hier de bimi door.
Frituur ze goudbruin in olie op 180°C.
Verwarm de fond met de zwarte knoflook op laag vuur en monteer af met de roomboter.

Tags, , , , ,

Bron

Zwarteknoflook.nl



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Bobdouwe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top