Poké bowl met broccolirijst, avocado en garnalen
- Wereld, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Met een poke bowl kan je eindeloos varieren! De basis is gewoon rijst, in dit geval broccolirijst. En de toppings kunnen van alles zijn. Deze variant met avocado, garnalen en kikkererwten heeft het allemaal! Hij heeft een bite, is voedzaam, heeft smaak en zit bomvol groenten.
Ingrediënten 2 recipe.people
1 zak Bonduelle broccolirijst (vers in het vriesvak, 400 g)2 el olie
2 tl sesamolie
1 avocado
¼ komkommer, in blokjes
1 minipack kikkererwten (2x 60 g)
100 g cocktailgarnalen
2 tl geroosterd sesamzaad
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 477,44 kcal |
Koolhydraten | 14,11 g |
Eiwitten | 20,98 g |
Vetten | 34,20 g |
Benodigdheden
HapjespanBereidingswijze
1 Verhit in een Hapjespan 2 el olie. Voeg de rijst toe en bak 6-7 min. al omscheppend. Schep de rijst op een wijde schaal en roer de sesamolie erdoor. Laat de rijst 10 min. afkoelen.
2 Halveer intussen de avocado. Verwijder de pit en de schil en snijd de avocado in plakjes.
3 Schep de rijst in 2 kommen. Verdeel de avocado, de komkommer, de kikkererwten en de garnalen over de rijst. Bestrooi met het sesamzaad.
Serveertip
Lekker met een partje limoen.