Roergebakken broccolirijst met zalm, erwtjes en pesto

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Roergebakken broccolirijst met zalm, erwtjes en pesto

    Roergebakken broccolirijst met zalm, erwtjes en pesto

    Roergebakken broccolirijst met zalm, erwtjes en pesto

Zin in een fris en smakelijk gerecht? Tuinerwtjes gaan perfect samen met zalm, broccolirijst en groene pesto. Met deze combinatie heb je helemaal geen koolhydraten nodig. Deze maaltijd is perfect voor als je een keer koolhydraatarm wilt eten. Hoe je dit gebalanceerde bordje maakt lees je onderstaand. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
1 zak Bonduelle broccolirijst (vers is het vriesvak, 400 g)
3 el olijfolie
1 sjalotje, fijngesnipperd
200 g fijne tuinerwtjes (vers in het vriesvak)
200 g zalmfilet
2 el verse groene pesto
2 el basilicumblaadjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 562,54 kcal
Koolhydraten 18,38 g
Eiwitten 35,14 g
Vetten 36,16 g
Benodigdheden
Hapjespan, koekenpan

Bereidingswijze

1 Verhit in een Koekenpan de helft van de olijfolie. Fruit het sjalotje 1 min. Schep de erwtjes erdoor en bak ze 1 min. mee. Leg de zalmfilet tussen de erwtjes en bak in 5-6 min. bruin en vanbinnen rosé of net gaar. Keer de zalmfilet halverwege.
2 Verhit in een hapjespan de rest van de olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 6-7 min. al omscheppend. Schep de pesto door de erwtjes.
3 Schep de rijst op 2 borden. Verdeel de zalmfilet met de erwtjes erover en bestrooi met de basilicum.

Serveertip

Vervang de zalmfilet ook eens door kipfilet.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Bonduelle avatar

Doorsturen

Home Recepten