Roergebakken broccolirijst met zalm, erwtjes en pesto
- Wereld, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Zin in een fris en smakelijk gerecht? Tuinerwtjes gaan perfect samen met zalm, broccolirijst en groene pesto. Met deze combinatie heb je helemaal geen koolhydraten nodig. Deze maaltijd is perfect voor als je een keer koolhydraatarm wilt eten. Hoe je dit gebalanceerde bordje maakt lees je onderstaand.
Ingrediënten 2 recipe.people
1 zak Bonduelle broccolirijst (vers is het vriesvak, 400 g)3 el olijfolie
1 sjalotje, fijngesnipperd
200 g fijne tuinerwtjes (vers in het vriesvak)
200 g zalmfilet
2 el verse groene pesto
2 el basilicumblaadjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 562,54 kcal |
Koolhydraten | 18,38 g |
Eiwitten | 35,14 g |
Vetten | 36,16 g |
Benodigdheden
Hapjespan, koekenpanBereidingswijze
1 Verhit in een Koekenpan de helft van de olijfolie. Fruit het sjalotje 1 min. Schep de erwtjes erdoor en bak ze 1 min. mee. Leg de zalmfilet tussen de erwtjes en bak in 5-6 min. bruin en vanbinnen rosé of net gaar. Keer de zalmfilet halverwege.
2 Verhit in een hapjespan de rest van de olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 6-7 min. al omscheppend. Schep de pesto door de erwtjes.
3 Schep de rijst op 2 borden. Verdeel de zalmfilet met de erwtjes erover en bestrooi met de basilicum.
Serveertip
Vervang de zalmfilet ook eens door kipfilet.