1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Bloemkoolrijst met Thaise kipcurry en sugar snaps

Bloemkoolrijst met Thaise kipcurry en sugar snaps

Door: Bonduelle

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-06-2019

Ingrediënten 2 personen


1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400 g)
2 el zonnebloemolie
150 g kipfilet, in reepjes
1 el rode currypasta
200 ml kokosmelk
1 zak sugar snaps (vers in het vriesvak, 300 g)
6 takjes koriander, grof gehakt


Verder heb je nodig


Wok, hapjespan

Bloemkoolrijst met Thaise kipcurry en sugar snaps
Bloemkoolrijst met Thaise kipcurry en sugar snaps

De klassieke Thaise keuken met een twist! Deze kipcurry serveer je met bloemkoolrijst. DIt is de koolhydraatarme variant. Licht verteerbaar maar vol van smaak. Voor wie maak jij dit top gerecht vanavond? 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verhit in een wok 1 el olie. Bak de kipfiletreepjes in 3 min. goudbruin. Schep de currypasta erdoor.
2 Voeg de kokosmelk en de nog bevroren sugar snaps toe en stoof de curry 10 min. Verhit in een Hapjespan 1 el olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 6-7 min. al omscheppend.
3 Verdeel de rijst met de kipcurry over 2 borden. Bestrooi met de koriander.

Tags, , , ,

Serveertip

Vervang de kipfilet ook eens door biefstuk of garnalen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top