1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Bloemkoolrijst en chili con carne met gehaktballetjes en kruidenyoghurt

Bloemkoolrijst en chili con carne met gehaktballetjes en kruidenyoghurt

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-06-2019

Ingrediënten 2 personen


1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400 g)
150 g rundergehakt
3 el olijfolie
1 gele paprika, in blokjes
1 tl gemalen komijn
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blikje kidneybonen (160 g), uitgelekt en afgespoeld
2 el fijngehakte peterselie
50 g Griekse yoghurt


Verder heb je nodig


Koekenpan, Hapjespan

Bloemkoolrijst en chili con carne met gehaktballetjes en kruidenyoghurt
Bloemkoolrijst en chili con carne met gehaktballetjes en kruidenyoghurt

Dol op chili con carne? Deze variant moet je eens proberen. Dit recept is met gehaktballetjes in plaats van dat je het gehakt rul bakt. Lekker met frisse kruidenyoghurt en bloemkoolrijst erbij. Tip: Dit gerecht is koolhydraatarm en zit stiekem bomvol met groenten. Handig voor als je de kinderen meer groenten wilt laten eten. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Rol van het gehakt kleine balletjes. Verhit in een Koekenpan de helft van de olijfolie. Bak de gehaktballetjes 2 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee.
2 Schep de komijn erdoor. Voeg het blik tomatenblokjes toe en breng tegen de kook. Draai het vuur laag, voeg de kidneybonen toe en stoof de chili 5 min.
3 Verhit in een hapjespan de rest van de olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 6-7 min. al omscheppend. Meng de peterselie door de yoghurt.
4 Schep de rijst met de chili con carne op 2 borden. Serveer met de peterselieyoghurt.

Tags,

Serveertip

Neem voor een vegetarisch gerecht het gehakt door vegetarische balletjes.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top