Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gezond
  6. Pasta-pesto-salade met gerookte kip en babyspinazie van Project Gezond

Pasta-pesto-salade met gerookte kip en babyspinazie van Project Gezond

Door: Keukensloofje47

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-06-2019

Ingrediënten 2 personen


VOOR DE PESTO
15 gr geroosterde pijnboompitjes
15 gram verse basilicum
15 gram Parmezaanse kaas
20 ml extra vergine olijfolie

VOOR DE SALADE
100 gr babyspinazie
120 gram gerookte kip in blokjes of reepjes
150 gram cherrytomaatjes gehalveerd
100 gr gegrilde gele paprika uit een pot in reepjes
30 gram zwarte olijven in ringetjes
citroensap naar smaak
120 gr mini fusilli


Verder heb je nodig


Kookpan, Snijplank, mes, hakmolentje

Pasta-pesto-salade met gerookte kip en babyspinazie van Project Gezond
Pasta-pesto-salade met gerookte kip en babyspinazie van Project Gezond
Pasta-pesto-salade met gerookte kip en babyspinazie van Project Gezond

Alle ingrediënten

Alle ingrediënten
Pasta-pesto-salade met gerookte kip en babyspinazie van Project Gezond

Alles in de machine voor de pesto

Alles in de machine voor de pesto
Pasta-pesto-salade met gerookte kip en babyspinazie van Project Gezond

Alles gesneden

Alles gesneden
Pasta-pesto-salade met gerookte kip en babyspinazie van Project Gezond

Hopla het hele frutje in de kom

Hopla het hele frutje in de kom
Pasta-pesto-salade met gerookte kip en babyspinazie van Project Gezond

Husselen, peper , zout en citroensap en weer husselen....

Husselen, peper , zout en citroensap en weer husselen....

Met deze tropische temperaturen komen de salades weer om de hoek kijken. En meestal kiezen we bij een pastasalade voor rucola. Niks mis mee natuurlijk, maar babyspinazie is weer eens heel wat anders. Dat geeft een zachtere smaak en maakt deze salade in combinatie met de gerookte kip en de gele gegrilde paprika tot een compleet geheel.  

En wat is het fijn,om in de ochtend deze salade alvast te maken, dan hoef je niet in de grootste hitte van de dag achter een fornuis te staan. Bovendien krijgen alle smaken de kans om in te trekken , zodat het een heerlijk , extra smakelijk  geheel kan worden.

Wel op tijd uit de koelkast halen, want als de kou eraf is is de salade nog smakelijker.

https://www.projectgezond.nl/
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de mini fusilli gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
Giet af en spoel koud.

Doe de 4 ingrediënten voor de pesto in het hakmolentje en maal tot pesto.

Doe alle ingrediënten voor de salade inclusief de pesto en citroensap naar smaak in een kom en werk alles door elkaar.

Proef de salade en voeg zo nodig extra peper, zout en citroensap toe.
Zet koud weg, maar geef de salade voldoende tijd om weer op "temperatuur" te komen.
Geniet van deze zomerse salade.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Pesto uit een potje kan ook, maar er gaat niets boven even zelf pesto maken...... en zó puur!

Bron

Week 8 Deel 2 eigen tekst en foto's



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top