Biriani III

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2019
  • Biriani III

    Biriani III

    Biriani III

In dit Indisch gerecht wordt de kip eerst gekookt in een kruidige bouillon, die een tweede keer wordt gebruikt om de rijst te bereiden.  Heerlijk exotisch, je moet dit echt eens bereiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1/2 kip, in stukjes
1 liter water
1 theelepel zout
6 kruidnagels
1 stuk pijpkaneel
2 uitgeknepen teentjes knoflook
6 zwarte peperkorrels
6 kardemomzaden
500 g gewassen rijst
6 cl olie
2 aardappels in blokjes van 1 cm
1 grote ui in dikke schijven
1 theelepel allspice (piment)
1 theelepel Madras kerriepoeder
4 gepelde hardgekookte eieren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe kip, water, zout, kruidnagels, kaneel, look, peper en kardemom in een grote pan van 5 liter. Breng aan de kook op een hoog vuur.
-Zet het vuur op medium en laat de kip gaar pruttelen. Verwijder de kip – behoud de bouillon! – en laat afkoelen; verwijder vel en botten en trek het vlees in rafels.
-Kook de rijst in de bewaarde bouillon.

-Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak hierin de aardappels goudbruin. Laat uitdruipen op keukenpapier.
-Bak de uien in dezelfde olie tot ze zacht zijn. Laat eveneens uitdruipen op keukenpapier. Giet het grootste deel van de olie weg.
-Meng dan de kip, gebakken aardappels, gebakken uien, allspice en kerrie in de pan. Blijf roeren tot alles goed gemengd en warm is.
-Doe de rijst in een grote ovenschotel met deksel, samen met het kip-aardappel mengsel en de hardgekookte eieren. Doe een deksel op de pan.
-Laat 30 minuten opwarmen in de oven en dan nog 10 minuten rusten.

-Stort alles op een grote schotel (goed gemengd) en leg de eieren er bovenop. Serveer met een groene salade.

Bron

wereldsmaken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten